Ümraniye Orman Ürünleri
Günümüzde teknolojinin ve sanayinin gelişmesiyle Orman ürünleri üretimine yoğun talep doğdu. Bu yoğun talebin sebeplerinden biride ormanların yenilenebilir olmasından dolayıdır. Ülkemizin orman varlığı yaklaşık olarak 21.389 milyon hektardır. Bir araştırmaya göre Ülke ormanlarının %50,1’i verimli, %49,9’u verimsiz orman niteliğindedir. Orman varlığımız orman ürünleri konusunda ikiye İğne yapraklı ormanlar ve geniş yapraklı ormanlar olarak ikiye ayrılır.
Ürünlerinin ham maddesi ormandan elde edilir. Bu yüzdende taşınması açısından hammaddeye yakın olmalıdır. Ormandan elde edilen yuvarlak odunların dayanıklılığını arttırarak işlenir. Yuvarlak odunlar ince ince doğranır, kesilir, soyulur ve yongalanarak liflerine ayrılır ve işlenir. Bu odunları birleştirerek odunun yapısını fiziksel, kimyasal ve mekanik olarak değiştiren fabrika tesislerine orman ürünleri sanayisi denir. Orman ürünleri sanayisinde presleme, buharlama, kurutma, emprenye etme işlemleri ile yarı mamul veya mamul mal üreten gerektiğinde de hammadde olarak kullanan ve üretimini yapar.
Ormanlardan elde edilen ağaçlardan, reçine, sığla yağı, kabuk, palamut, defne yaprağı, katran gibi ürünleri elde edip bunlar işlenir. Bu işlenen ürünlerden gıda, boya, kimya, parfüm sanayisinde kullanılır hale getirilir. Hammaddesi odunun yanı sıra bazı saman, mısır sapı, saz ve kamış bitkilerinden atık kağıt üretilir.